МОБИЛНА РАБОТА "ПОДАЙ РЪКА"

Мобилна работа "Подай ръка" стои в основата на дейността на Фондация КОНКОРДИЯ България. В изпълнение на нашата мисия отиваме там, където другите не ходят, като вече години наред подкрепяме на място най-уязвимите общности.

Екипът на Мобилна работа "Подай ръка" подкрепя хората в неравностойно положение в районите Орландовци, Захарна фабрика, Христо Ботев и Малашевци. Грижим се и за разширяването на обхвата на дейността ни с идентифицирането на нови райони в нужда. В общностите предоставяме базовите общодостъпни услуги на терен, а когато идентифицираме нужда от специализирана услуга, насочваме нуждаещите се хора към други социални екипи чрез застъпническата си дейност.

Нуждите на хората в неравностойно положение, които подкрепяме са различни. Приоритет в дейността ни е подкрепата с информация, обучения, консултации, застъпничество и посредничество по различни въпроси от здравен и социален характер. Специално внимание обръщаме на образованието и подкрепата на децата да продължават обучението си. От 2020 г. правим консултации и в мобилния консултативен кабинет, с ежеседмични обходи в маргинализирани общности, за подкрепа на място. Хората, които живеят в крайна бедност без ток, вода, отопление подкрепяме с осигуряване на базови условия за живот. Екипът ни дава храна, дрехи, обувки и други продукти от първа необходимост в кварталите или на инициативата „Отворени врати“ във фондацията два пъти в седмицата.  

С работата си екипът на "Подай ръка" има за цел да върне самочувствието на хората в неравностойно положение, тяхната инициативност и увереност, че могат да продължат самостоятелно напред!   

Мобилна работа "Подай ръка" осъществява следните дейности:

Свържете се с екипа на Мобилна работа "Подай ръка" на тел. 0879 06 04 81 или на mobilna.rabota(at)concordia.bg

Бюлетин ДАРИ СЕГА