ОВЛАСТЯВАНЕ

Да овластиш означава да дадеш възможност за развитие и за усвояване на умения да се справяш сам със задачите си и с трудностите, които срещаш по своя път.

За КОНКОРДИЯ България това е голямата, крайна цел - децата, младежите и семействата, на които помагаме да се научат да бъдат самостоятелни, да развият умения и да придобият увереност, че могат да бъдат пълноправни и достойни членове на обществото.

Пътят за достигане до голямата цел е дълъг. Преминава през задоволяване на основни човешки нужди и права - осигуряване на храна, здравна грижа, дом, образование и работа.

Преминава и през промяна на нагласите и развитие на умение за толерантност към различните в цялото ни общество.

Децата, младежите и семействата, с които работим живеят в крайна бедност от поколения. Причините за всеки един случай са различни. Всеки, изпаднал в трудна житейска ситуация, има нужда от подадена ръка и втори шанс. В КОНКОРДИЯ подаваме ръка и даваме шанс. Правим го с подкрепата на много приятели, партньори и дарители.

За нас е важно всеки да изпълни своята част от работата - децата да ходят на училище, а родителите да работят, за да могат да се грижат за децата си, да ги обичат и възпитават. Младежите да се научата да работят и да станат отговорни възрастни. А обществото да бъде осъзнато, разбиращо, подкрепящо и поемащо социалната си роля. Защото за да живеем в здраво общество, зависи от всеки един от нас.

Бюлетин ДАРИ СЕГА