КЪЩА ЗА МЛАДЕЖИ "ТИМОК"

Къща за младежи "Тимок" на Фондация КОНКОРДИЯ България е уютен апартамент в близост до центъра на София. Къщата е предназначена за 4 пълнолетни лица в неравностойно положение на възраст между 18 и 35 години. Те могат да бъдат настанени при нас за 1 година.

Младежите в Къща за младежи "Тимок" работят и имат ресурс и мотивация да бъдат самостоятелни и да се развиват. Тук те се грижат сами за хигиената и разпределянето на всички дейности в апартамента. Плащат наема и сметките за битови нужди и комуникация, като си ги разпределят по равно. Нашият екип им помага по социално-битови въпроси, а при нужда от подкрепа по административни, здравни и психологически въпроси, те могат да се обърнат към съответните експерти, осигурени от нас.  

С работата си в Къща за младежи "Тимок" нашата основна цел е пълнолетните лица да затвърдят основните си умения за независим живот, като намиране и задържане на работа, планиране на собствения си бюджет и свободно време, да ги мотивираме да живеят пълноценно, да използват ресурсите, с които разполагат устойчиво във времето (финансови и за личностното им развитие) и така да се превърнат в двигатели на собственото си развитие. Убедени сме, че осъзнаването на собствения им потенциал, възможности и интереси и затвърждаването на уменията им да бъдат самостоятелни, са ключови за равностоен живот в обществото.  

В Къща за младежи "Тимок" осъществяваме следните дейности:

Можете да се свържете с екипа на Къща за младежи "Тимок" на тел. 0879 06 04 77 или на zdravei(at)concordia.bg

Бюлетин ДАРИ СЕГА