НАШАТА ВИЗИЯ

КОНКОРДИЯ е международна независима организация, отдадена да подкрепя деца, млади хора и семейства в нужда. КОНКОРДИЯ помага бързо и директно на място. Отиваме там, където нуждата е най-голяма. КОНКОРДИЯ дава шанс на децата да се радват на щастливо и здраво детство. Фокусираме се върху изграждането на устойчиви взаимоотношения и подкрепа на семействата. КОНКОРДИЯ подкрепя деца и млади хора по техния път към достоен и независим живот. Откриваме възможности чрез образование и професионално обучение. КОНКОРДИЯ се ръководи от международните конвенции за правата на детето и човека. Ние допринасяме за създаването на отворено и солидарно общество.

ЗА НАС

Фондация КОНКОРДИЯ България е част от мрежата на организацията в обществена полза КОНКОРДИЯ Социални проекти с дейност в България, Румъния (от 1991 г.), Република Молдова (от 2004 г.),  Австрия (от 2016 г.), Косово (от 2020 г.) и офиси в Австрия, Германия и Швейцария.

Първият проект на фондацията в България се реализира през 2008 г. в рамките на Социален и младежки център „Св. Константинкомплекс от социални услуги в подкрепа на деца и младежи от рискови групи - който до момента продължава да е основната сграда, където се помещават част от нашите услуги и офиси. През 2019 г. открихме Дневен център в Орландовци в чисто нова собствена сграда, където усилено работим с деца и семейства. През 2020 г. поставихме начало и на първата ни социална услуга извън столицата - Семеен център в с.Малки Искър, където предлагаме подкрепа на деца и семейства от близките изолирани общности.

Днес фондация КОНКОРДИЯ България управлява дневни и резидентни социални услуги, които подкрепят деца, младежи, семейства и общности в нужда по пътя към независимия живот. Част от услугите са с делегиран бюджет, който ние дофинансираме благодарение на щедростта на нашите дарители и партньори.

Бюлетин ДАРИ СЕГА