КОНКОРДИЯ България помага на младежи да намерят желаната работа и да подобрят начина си на живот

С Проект „Зает занапред – програма за активиране и заетост на младежи от уязвими групи, с фокус върху ромите“ КОНКОРДИЯ България ще помага на младежи в неравностойно положение между 18 и 35 години да си намерят желаната работа, да я задържат и така да подобрят начина си на живот. Проектът се изпълнява от екипа на Комплекс за младежи „Здравей“ на фондацията в периода март 2022 г. – август 2023 г. , и е финансиран от фондация „Тръст за социална алтернатива“.

От дългогодишния си опит знаем, че уменията за комуникация, работа в екип и овладяване на негативните емоции – напрежение, гняв, страх са много важни за един млад човек да успее да се справи с трудностите и да задържи работата си. Затова в рамките на проекта ще осъществим обучения по комуникационни умения и емоционална интелигентност с цел придобиване на знания и умения за справяне на работното място. Проектът предвижда срещи на младежите с компании за търсене и предлагане на работа и контакти с работодатели, които търсят работници и проявяват търпимост и разбиране към младежи в уязвима житейска ситуация. В рамките на проекта младежите могат да се възползват и от възможността за платен стаж, за да могат по-добре да опознаят работното място и работодателя и да вземат стабилно решение за дадената работна позиция. Всички, които завършат пълните модули от обученията ще получат сертификати за участие и стипендии.

Резултатите от проекта ще бъдат оповестени на специална онлайн конференция.

Ако познавате младежи, които са в затруднение, но са сериозни и искат да намерят начин да се справят, може да ги насочите към екипа на „Здравей“.

За да следите активностите ни по проекта, последвайте страниците на КОНКОРДИЯ България във Фейсбук и Линктин и следете секция Новини на сайта ни.

Подкрепата за Фондация КОНКОРДИЯ България е осигурена от фондация „Тръст за социална алтернатива“. Изявленията и мненията, изразени тук принадлежат единствено на Фондация КОНКОРДИЯ България и не отразяват непременно вижданията на фондация „Тръст за социална алтернатива“ или нейните партньори.

Бюлетин ДАРИ СЕГА