Футболен кастинг за деца, които желаят да спортуват организира Футболен клуб „Конкордия“

Събитието е част от Проект „Футбол за невидимите деца“, насочен към развитието на масовия спорт

Фондация „КОНКОРДИЯ България“ и ФК „Конкордия“ организират спортен празник за деца между 8 и 14 години, които искат да тренират футбол. Събитието ще се проведе на 7 и 8 август от 10:00 до 14:00 ч. на футболните терени „Резбарска Спорт“ под формата на футболен кастинг. Идеята е да се предостави възможност на всички желаещи деца да спортуват напълно безплатно, независимо от социалното им положение и етническа принадлежност.

Проект „Футбол за невидимите деца“ е част от спортно-социалната програма на Фондация „КОНКОРДИЯ България“ и е насочен към развитието на масовия спорт. Той се осъществява в периода юли – август 2023 г., съфинансиран е по Програма „Спорт за всички“ на Столична община  и се реализира в подкрепа на „София – Европейска столица на спорта“.

В рамките на двата дена, в които ще се проведе спортният празник, децата ще могат да заявят своето желание да спортуват, любовта си към футбола, да покажат спортни умения и да се забавляват. Те ще имат възможност да станат част от отборите на Футболен клуб „Конкордия“, както и да се включват в регулярни тренировки по футбол напълно безплатно.

Всяко дете и/или родител може да заяви своето желание за участие до 4 август 2023 г., като ни се обади на тел.: 0879498978, пише ни на e-mail: communication@concordia.bg или във Фейсбук страниците: https://www.facebook.com/fcCONCORDIAbg/ или https://www.facebook.com/CONCORDIABulgaria/.


Фондация „КОНКОРДИЯ България“ развива Футболен клуб КОНКОРДИЯ от 2015 година. Клубът официално е регистриран към БФС и участва в първенства на национално ниво. ФК КОНКОРДИЯ е иновативна и алтернативна програма, която помага за социалната интеграция на деца и младежи в неравностойно положение чрез силата на спорта. В него всеки е добре дошъл, без значение от години, пол, етническа принадлежност, икономически и социален статус. Имаме едно условие - всички футболисти да ходят редовно на училище. При нас децата и младежите играят футбол, получават психологическа, образователна и здравна подкрепа, развиват социалните си умения, способности и таланти. До момента повече от 200 деца са преминали през футболните отбори (за момичета и момчета), клуб по шах и спортно катерене. В момента във ФК КОНКОРДИЯ тренират 80 деца.

Фондация „КОНКОРДИЯ България“ организира и благотворителен турнир Concordia Charity Cup – Футбол за невидимите деца. През 2023 година се проведе второто му издание, като целта е събитието да се превърне в традиционно. В него се канят за участие любителски отбори на бизнес компании, а събраните средства се използват за продължаване и развиване на спортно-социалната програма на фондацията.

20 юли 2023 г.

Бюлетин ДАРИ СЕГА