Футбол за невидимите деца

Проект „Футбол за невидимите деца“ е насочен към осигуряване на възможност за спортуване за всички деца, независимо от социалното им положение и етническа принадлежност. Той е част от спортно - социалната програма на Фондация „КОНКОРДИЯ България“ и е насочен към развитието на масовия спорт.

Проектът се осъществява в периода юли – август 2023 г., съфинансиран е по Програма „Спорт за всички“ на Столична община  и се реализира в подкрепа на „София – Европейска столица на спорта“.

В рамките на проекта е предвидено провеждането на спортен празник за деца на възраст между 8 и 14 години. Събитието ще се проведе в два дена, а децата ще имат възможност да заявят желанието си да спортуват, любовта си към футбола, да покажат спортни умения и да се забавляват. Те ще имат възможност да станат част от отборите на Футболен клуб „Конкордия“, както и да се включват в регулярни тренировки по футбол напълно безплатно.

Фондация „КОНКОРДИЯ България“ развива Футболен клуб КОНКОРДИЯ от 2015 година. Клубът официално е регистриран към БФС и участва в първенства на национално ниво. ФК КОНКОРДИЯ е иновативна и алтернативна програма, която помага за социалната интеграция на деца и младежи в неравностойно положение чрез силата на спорта. В него всеки е добре дошъл, без значение от години, пол, етническа принадлежност, икономически и социален статус. Имаме едно условие - всички футболисти да ходят редовно на училище. При нас децата и младежите играят футбол, получават психологическа, образователна и здравна подкрепа, развиват социалните си умения, способности и таланти. До момента повече от 200 деца са преминали през футболните отбори (за момичета и момчета), клуб по шах и спортно катерене. В момента във ФК КОНКОРДИЯ тренират 80 деца.

Последвайте ни във Фейсбук и Линктин и следете секция Новини за актуална информация по проекта.

Бюлетин ДАРИ СЕГА