Лицата на КОНКОРДИЯ: Венета Георгиева, Специалист Човешки ресурси

Рубриката „Лицата на КОНКОРДИЯ“ продължава с още една прекрасна дама от нашия екип. Винаги усмихната, чаровна и готова да те изслуша, Венета Георгиева е специалист Човешки ресурси във фондация КОНКОРДИЯ. Самата тя се описва като невротично-тревожно-детайлна личност, която обожава да пътува. А ние бихме я описали като креативен-професионалист-почитател на кафето и смеха. Преди да попадне в КОНКОРДИЯ преди повече от 2 години, Вени се е занимавала, както с административни дейности, така и с изкуство - рисуване на дрехи, чаши, обувки, правене на картички и какво ли още не. 

А сега ще я оставим да се представи и сама. 

Как изглежда един типичен ден за теб на работа?

Започва с кратка екипна среща, в която всеки си споделя работни затруднения и новости, обсъждаме какво следва да се прави и след това с едно канче кафе сядам пред компютъра. Проверявам си пощата, отмятам неотложните задачи, много често обсъждам въпроси с колегите от услугите по телефона. Случва се някой да е влязъл при мен да говорим нещо по работа, да почука друг колега и да трябва да изчака, да дойде и трети колега по същото време. Миналата седмица стаята ми успя да побере още 6 души, освен мен. Досега не се беше случвало. 

С една дума има дни, в които е динамично, има и дни, в които е по-спокойно. Всеки ден е просто различен. В някои от дните организирам провеждането на интервюта за подбор на нови кадри например.

Обичам да си пускам музика, когато трябва да се съсредоточа, най-вече върху Excel, но и върху другите административни дейности (обработка на отпуски, болнични, графици, договори и др.), тъй като и това е част от ежедневието ми.

Да, странна е частта с музиката и съсредоточаването, но ми действа фокусиращо!

Какво в работата ти носи най-голямо удовлетворение? 

Това наистина е хубав въпрос. Много неща са – знанието, че съм част от нещо значимо, фактът, че продължавам да научавам нови неща, дава ми се шанс да се развивам, имам подкрепа и разбиране…Мога да продължа да изброявам, но ако трябва да се спра само на едно, освен, че съм част от нещо значимо, то ще е, че съм част от един определен екип. 

Може ли да споделиш за незабравим спомен от работата си в КОНКОРДИЯ?

Споменът ми не е конкретно свързан с работата. Макар и да имам много незабравими такива, си избирам посрещането ми като нов служител на КОНКОРДИЯ. Където и да съм била преди, не съм се чувствала толкова топло приета.

Какви според теб са най-важните качества, които трябва да притежава човек, за да работи твоята работа?

Спокойствие и търпение. Не се връзва с отговора на първия ми въпрос, но странно комбинацията върши чудеса. Бих добавила и нагласата, че за всичко има решение. Както и приемане, което ми се връзва с нагласата.

Кои три думи те описват най-добре?

Пътешественик х 3.

Как обичаш да си почиваш? Какви са твоите хобита?

Почивам си, пътувайки. Когато не мога, чета, пиша, слушам музика и си танцувам, гледам филми, правя си дълги разходки, пиейки кафе. Все още, от време на време, рисувам. Мечтая си по много. Например последната седмица така изглежда в главата ми: искам отново да се опитам да науча японски, да запиша шофьорски курс, да си направим вкъщи ремонт, да си изчета едни книги за HR неща, да прочета едни други книги, да си купя едни обеци, същевременно ми се иска да отида някъде на море. Има и още, но важното е, че искам всичко тук и сега. 

Ако може да имаш суперсили за един ден, какви би избрал да бъдат?

Да имам силата да ги запазя завинаги.

Какъв съвет би дал на някой, който тепърва се захваща с твоята работа?

Отговорът ми е същият, като на въпроса с качествата на човека, който работи моята работа.

 

 

 

 

 

Бюлетин ДАРИ СЕГА