Лицата на КОНКОРДИЯ: Галина Ангелова, медицинско лице в Семеен център „КОНКОРДИЯ“, с. Малки Искър

Галина Ангелова е част от екипа на Семеен център „КОНКОРДИЯ“ в село Малки Искър от неговото откриване през май 2021 г. Галя е изключително добър, мил и отзивчив човек. Тя е също толкова голям професионалист.

Галина Ангелова е част от екипа на Семеен център „КОНКОРДИЯ“ в село Малки Искър от неговото откриване през май 2021 г. Галя е изключително добър, мил и отзивчив човек. Тя е също толкова голям професионалист. Изключителни късметлии сме да имаме такъв човек в екипа си. Тя е много важна не само за нас, а и за потребителите ни. Винаги се отнася с голямо търпение и внимание. Ще изслуша, ще успокои, ще каже добра дума... Има невероятен подход към децата и те много я харесват. Галя олицетворява "Конкордийския дух". Радвам се, че успях да я привлека в екипа си, твърди за нея ръководителят на центъра Людмил Павлов.

Обичам да...

Аз съм голям любител на цветята. Обичам дворът ми да е пълен с различни видове пъстри цветя. Доставя ми удоволствие да седна на масата в двора, за да си изпия сутрешното кафе в свободните дни и да се наслаждавам на красивата гледка, която съм си създала.

Личен vs Професионален живот...

Майка съм на две прекрасни дъщери и вече съм много щастлива баба на едно прекрасно слънчево момиченце - Ралица.

Разведена съм и сама отгледах и възпитах децата си, но съм много силен човек и нищо не би могло да ме притесни или изплаши, освен здравето на децата ми и близките ми хора. Така ме възпитаха родителите ми и мисля, че това беше причината да избера тази хуманна професия - да помагам на болните хора.

Медицински фелдшер съм. Завърших Медицинския институт в гр. Враца. Винаги съм работила по специалността си - имам 30 години трудов стаж. Работила съм във Вътрешно отделение, Неврологично отделение и в Микробиологична лаборатория, в болницата в гр. Етрополе. Работила съм още в Дом за стари хора и в Детска градина. В момента работя и в Здравна служба на Руден комплекс "Елаците". Обичам да помагам на хората, без значение техния социален статус и етнос. Уважавам хората без значение в каква среда и условия живеят, и може би това ме доведе в Семеен център "КОНКОРДИЯ" в с. Малки Искър. Работя в него от откриването му.

Моят ден...

Сутрин ставам, извеждам кучето си Тая (домашния любимец), приготвям се и тръгвам за работа. До Семеен център "КОНКОРДИЯ" в с. Малки Искър, който се намира на 15 км от гр. Етрополе, пътувам с колегите си със служебната кола.

Там започва работният ми ден с посещения на майки с деца, с различни оплаквания и въпроси. Правя прегледи на болните деца, предоставям им необходимите медикаменти, при нужда ги насочвам към личния им лекар, правя превръзки, инхалации и нагревни с UV лампа. Предоставяме памперси. Правя профилактични прегледи на децата два пъти годишно, което включва измерване на ръст, тегло и гръдна обиколка, измерване на кръвна захар, пулс и кислородна сатурация. За всяко дете съм изготвила и попълвам "Здравно-профилактична карта" за профилактични прегледи, за да мога да проследявам тяхното физическо развитие през годините.

След работния ден обичам да се срещам с приятелки на по чаша кафе, но кафето е само повод да се виждаме на сладки приказки.

Незабравими моменти...

Много съм щастлива, когато виждам благодарността в очите на хората, на които съм оказала медицинска помощ или съм помогнала по някакъв друг начин.

Моята работа...

От малка моите родители ме възпитаваха, че трябва да бъда човечна, внимателна и грижовна, да помагам на хората и може би точно това ме накара да избера професията медицински фелдшер.

В професията и работата си харесвам това, че имам възможността да полагам грижи за здравето на хората, да им помагам с опита и знанията си. Това ме прави ценна за пациентите ми и потребителите ни, и в същото време ми носи удовлетворение от постигнатите резултати. 

Моето послание...

Вярвайте в доброто, мислете позитивно и помагайте на нуждаещите се!.

Работя в много хубав и задружен колектив. Щастлива съм, че имам толкова прекрасни, толерантни и вдъхновяващи приятели и колеги!

Пожелавам на себе си и на колегите най-вече здраве, да работим винаги с такъв хъс, както досега, да сме все така единни и сплотени, да помагаме и да подкрепяме нашите потребители, за да направим техния живот по-лек и по-хубав.

Заедно ние сме едно голямо семейство в Семеен център "КОНКОРДИЯ"!

28 април 2022 г.

Бюлетин ДАРИ СЕГА