Лицата на КОНКОРДИЯ: Екатерина Христова, социален работник и педагог в Семеен център „КОНКОРДИЯ“, с. Малки Искър

Рубриката „Лицата на КОНКОРДИЯ“ се завръща! Ще продължаваме да ви представяме нашия екип, за да покажем лицата зад нашите каузи. Идеята на кампанията е да покажем, че зад добрите действия и резултати в развитието на деца, младежи и семейства в нужда, които подкрепяме, стоят добри и свежи хора и професионалисти. 

Екатерина Христова е педагог, социален работник и  прекрасно младо момиче с огромна усмивка. Тя е част от екипа на Семеен център “Конкордия” с. Малки Искър от почти една година. Една година, в която Катя успява да си спечели уважението на колегите и безрезервната любов на децата от центъра. Заедно с малчуганите тя пише домашни по български език, помага за решаването на сложни математически задачи или разказва истории за далечни страни. 

Радваме се, че рубриката „Лицата на КОНКОРДИЯ“ се завръща именно с Катя, нейната огромна усмивка и винаги добро настроение. 

Как изглежда един типичен ден за теб на работа?

Един типичен ден на работа за мен изглежда с много дечица, усмивки, смях, забавление, игри и учене.

Какво в работата ти носи най – голямо удовлетворение?

В работата най – голямо удовлетворение ми носят постигнатите резултати на децата, когато им помагам да преодолеят затрудненията, които срещат в училище. 

Може ли да споделиш за незабравим спомен от работата си в КОНКОРДИЯ?

На този етап от работата ми, като един от най - незабравимите ми моменти е коледното тържество, на което раздавахме подаръци с Дядо Коледа. Когато виждаш радост и щастие в очите на децата, празничната атмосфера и чудният коледен дух, който се носеше в залата, това наистина остава хубав и незабравим спомен.

Какви според теб са най – важните качества, които трябва да притежава човек, за да работи твоята работа?

Най – важните качества, които трябва да притежава човек, за да работи моята професия, са на първо място човечност – да бъде приятел с децата, търпение, съпричастност, емпатия, отговорност, интелигентност и чувство за хумор.

Кои три думи те описват най – добре?

Трите думи, които ме описват най – добре са: забавна, емпатична и приятел.

Как обичаш да си почиваш? Какви са твоите хобита?

Едни от любимите ми хобита са разходки сред природата с близки хора и кучето ми, четене на книги, да гледам филми и много да пътувам.

Ако може да имаш супер сили за един ден, какви би избрал да бъдат?

От дете си мечтая да мога да се телепортирам и да мога да ставам невидима.

Какъв съвет би дал на някой, който тепърва се захваща с твоята работа?

Като съвет бих дала на човека отсреща, да се запаси с много търпение, любов и отговорност, защото крайният резултат си заслужава.

Бюлетин ДАРИ СЕГА