Врати отвори нов Дневен център за деца, който ще подкрепя над 100 семейства от най-бедните квартали на София

“Бусовете с логото на Конкордия са неразделна част от живота на много семейства, но винаги сме искали да създадем защитено пространство, сграда по проект, която да отговаря на потребностите на хората, които подпомагаме  и на естеството на нашите дейности. И днес съм щастлива, че тази мечта се материализира.”, казва Стела Гачевска, Изпълнителен директор на Фондация “Конкордия България”.

Патрон на събитието беше Н.П. Андреа Вике, Посланик на Република Австрия.  На официална церемония на 09.10.2019 г. кметът на София, Йорданка Фандъкова и д-р Ханс Петер Хаселщайнер, Председател на Управителния съвет на  “Конкордия Социални проекти” откриха  център от ново поколение за деца и семейства в риск – Детски център Конкордия. Той се намира в кв. Орландовци на площ от над 600 кв.м. и на трите си етажа ще помага в образованието и възпитанието на деца и ще подкрепя над 50 семейства всеки месец. Запазената марка на Конкордия - мобилната работа и консултациите на терен ще продължат да помагат на семейства в крайна бедност в близките нуждаещи се квартали, за да намерят решение на проблемите си, и децата да останат заедно с родителите си и да не изпаднат от образователната система.

Сред гостите на откриването бяха още Министър Бисер Петков, Заместинк-министър Деница Сачева, Д-р Елеонора Лилова – Председател  на Държавната агенция за закрила на детето, Кметът на столичния Район “Сердика” - инж. Тодор Кръстев. Сред гостите бяха дарители, партньори, съмишленици на Фондация “Конкордия България”, както и представители на  неправителствени организации, работещи в областта на грижата за деца и младежи.

Празника  споделиха с нас и нашите дарители STRABAG, IKEA, Raiffeisen Bank Austria, AluKönigStahl, Hoval, Wienerberger, Borders Crossing, Cocosolis organic, Agrana, Geze, Merck, NRJ Soft и други фирми и значим и индивидуални дарители.  Благодарим им за подкрепата и безценната помощ, която спомогна за осъществяването на тази наша мечта и солидарността им към нашата кауза!

Пожелаваме много успехи и  щастливи моменти на екипа от Центъра за работа с деца, който ще вдъхне живот на сградата и ще работи в новия детски център!

 

Facebook YouTube