Разликата между къща и дом е голяма. Да си у дома е не просто въпрос на това къде се намираш, а как се чувстваш. Не всеки може да направи от къщата дом, затова е много важно, когато градим дом, да е с правилния партньор.

Ние от Фондация  „Конкордия България“  успяхме да намерим правилния партньор в лицето на ИКЕА. Те показаха съпричастност към нашата кауза, като дариха мебелите за новия детски център „Конкордия“ в Орландовци и техни интериорни дизайнери проектираха всички вътрешни пространства. За да превърнат сградата в уютно място, което деца от маргинализирани общности посещават с удоволствие, чувстват се сигурно и комфортно, дизайнерите на  ИКЕА  се запознаха с помещенията в  центъра и тяхното предназначение още преди откриването му.  Благодарение на мисията на ИКЕА за създаване на възможности за един по-добър живот,  бързо намерихме пресечните точки и осъществихме мечтаната визия за новото пространство в Орландовци.

Всички стаи в новия детски център имат своята функция и мебелите в тях са специално подбрани да съответстват на дейностите, които ще се извършват  в тях –  удобни маси и столчета за столовата, меки кресла и диванчета за кабинетите на логопеда и психолога,  удобни бюра за учебната стая,  функционални етажерки и работни маси за социалните работници, шарени играчки и аксесоари за стаята по арт-терапия и меки спортни настилки и уреди за физкултурния ни салон.

Благодарим на ИКЕА и всички техни служители, които припознаха нашата кауза! Тяхната незаменима подкрепа ни помага да продължим да работим за общите ни ценности и да направим детски център Конкордия в Орландовци не просто къща, а дом на възможностите за по-добър живот!

 

Facebook YouTube