Уважаеми приятели,

Позволете ми да Ви разкажа за един важен социален проект, с който се е ангажирала фондация „Конкордия България“, и да Ви предложа възможност да се включите към благородната ни кауза.

От 2011 г. екипът на фондацията мечтае за изграждане на дневен център за работа с деца от уязвими групи и с техните семейства в сърцето на кв. Орландовци в София – близо до общностите в риск и с готовност да се предоставя социална, педагогическа и психологическа подкрепа за преодоляване на социалната изолация.

През пролетта на тази година с много вълнение направихме първата копка и към момента сградата вече е почти изградена, като предстои да се работи за оборудването и вътрешното обзавеждане, така че през 2019 г. да можем да посрещаме деца и пълнолетни потребители.

Основните усилия на екипа ще са насочени към превенцията на отпадане на децата и младежите от образователната система и намаляването на риска от изоставяне на деца. Това ще бъде един от първите подобни центрове в България със специално изградена собствена сграда. Част от важните дейности в дневния център ще бъдат провеждани във физкултурния салон, защото през годините сме установили колко е важна физическата активност и каква съществена роля има в съставянето на балансирана педагогическа програма.

Със закупуването на репродукция на Густав Климт с колекционерска стойност Вие ще подпомогнете оборудването на спортния салон в дневния център в кв. Орландовци.

Заедно с прекрасната картина и благодарствения плакет от фондация „Конкордия България“ Вие ще получите и договор за дарение, който Ви носи и данъчни облекчения.

Оставаме на разположение при интерес към картините и/или при нужда от повече информация за този или други наши проекти!

С уважение,

Стела Гачевска

Изпълнителен директор

Фондация „Конкордия България“

Телефон: 02/936-86-20; Мобилен: +359 879 498 974; bulgaria@concordia.bg

Густав Климт и неговите картини:

След големия успех на изложбата "Густав Климт в София" по повод 150 години от рождението на художника, която се състоя на 8 декември 2012 г., три от репродукциите на великия творец биват предоставени от Община Виена на фондация „Конкордия България“ с благотворителна цел.Това са

“Der Kuss” (1907/08)- "Целувката" (140 х140 см),

“Emilie Floge”( 1907/08) - "Емили Фльоге" (175х79 см)

“Palas Athene“- "Атина Палада" (80 х 80 см).

Фактическата стойност на една такава репродукция е 420 евро. Можете да видите картините на адрес: 1510 София, ул. „Павлина Унуфриева“ № 4 (вход от ул. „Градинарска“)

 

Facebook YouTube