24.10.2019  Вълнението и радостта ни от откриването на новия Детски център "Конкордия" в Орландовци не спират! Тази седмица под топлите лъчи на упоритото октомврийско слънце служители на Мерк България ЕАД  се включиха в доброволческа акция по засаждане на цветя  в двора на центъра.
Участниците в доброволческата акция разгледаха центъра и им беше представена дейността на Фондацията. Запознаха се в детайли с конкретните социални дейности, които ще бъдат извършвани в центъра за подкрепа на нуждаещи се деца и семейства в Орландовци. Всички бяха особено впечатлени от лекарския кабинет, който беше обзаведен с щедрата подкрепа на Мерк България  и където хора от общността в нужда ще могат да получават медицинска помощ на място. Не остана незабелязан и физкултурния салон, който ще дава възможност на децата да се радват на движението дори и през студентите зимни дни. Доброволците споделиха много истории на хора, които имат нужда от подкрепа и за видимите положителни резултати от социалната работа с тях.
След приятните разговори и чаша горещо кафе, доброволците с лопати в ръце се заеха със засаждането на теменужки и хризантеми в двора на детския център. Тук-таме ударихме „на камък“, но задружно се справихме с него и всяко едно цвете намери своето място. Доброволците също ни подкрепиха и като си купиха свещи и керамични изделия ръчно изработени  от младежите  в  ателиетата  „Конкордия“.
Благодарим на Мерк България и техните служители, че ни помогнаха да направим детския център в Орландовци още по-приветлив и се надяваме на скорошни съвместни  срещи.   

Facebook YouTube