11.2019  Някои казват, че магията не съществува,  била измислица - за книгите и детските приказки. Може би, зависи все пак на какво казваме магия. А не е ли магия това, което правиш ти сега?  Четеш разни формички, ченгчелчета и заврънтулки и знаеш какво си мисля.  Може би аз съм на 5км. от теб,  на 10, на 100 или пък на другия край на света и някак си с магията на буквите ме разбираш. Ако това не е магия, не знам какво е !

Днес, обаче, както ти си четеш и аз си пиша и магията се случва, все още има хора, за които тази магия е немислима.  В днешно време да четеш, пишеш и смяташ се смята за нещо толкова достъпно  колкото и водата. Може би обаче забравяме, че е също толкова живото-спасяващо..  Защото мога да чета, аз уча. Защото съм грамотна, аз мога да работя. Защото мога да смятам, си плащам сметките.

Ние от фондация „Конкордия България“  познаваме и обратните случаи  – не мога да смятам, не мога да чета, не мога да пиша и затова и не мога да си плащам сметките,  да уча и да работя. Случва се и с деца, и с родители. Родители, за които е трудно даже да прочетат собствената си история, защото не могат да четат и да пишат. Има обаче и родители, които искат да се справят с това затруднение, искат  да тръгнат на училище - да се научат на четмо и писмо. 

Търсим решение на този проблем  и затова стартирахме проекта „Буквар за пораснали“ - ще организираме ограмотителни групи за възрастни и ще ги научим  да смятат,  да четат и да пишат, което е толкова нужно в съвременния свят.  Накратко казано ще им покажем магията на буквите.
Повече за проекта и как да дарите, можете да намерите тук

Facebook YouTube