Младите хора от Преходно жилище на Фондация „Конкордия България“, които цяла година се трудиха неуморно, като ставаха рано сутрин, не пропускаха учебни занятия, ходеха редовно на тренировки по футбол, на състезания и първенства, участваха в доброволчески, творчески и граждански инциативи, свързани с подобряване и поддържане на обществените пространства в общността, получиха своята заслужена награда – десет дни на море.

През десетдневния летен лагер, младежите се забавляваха с игри на плажа, воден волейбол и футбол, каране на водно колело, посещение на лунапарк, посещение на аквапарк и прохладни разходки привечер край брега. Разбира се имаше и културно-образователна програма: посещение на историческия музей и общината в Приморско, на лятно кино и неизбежното - настолни игри вечер, за развиване на логическото мислене и съобразителността.

Няколко седмици след завръщането от морския лагер, младежите ходиха и на планински поход по североизточните склонове на Парк Витоша. Всички се върнаха уморени, но доволни и с планове за следващ планински поход, може би до Седемте рилски езера.

Така в пътуване, физически активности, игри и опознаване на България премина лятото на младите хора от Преходно жилище, които са заредени с енергия и положителни емоции за новата учебна година, която очакват с нетърпение.

Facebook YouTube