10 години "Конкордия България", 10 години социална работа с маргинализирани и рискови групи,  10 години социална работа с Европейско измерение – това е мотото на годишнината, която празнуваме на 11.04.2018 г. и ще отбележим в Дома на Европа (гр. София, ул. "Г.С Раковски" № 124). 

За нашите партньори, колеги, гости и приятели сме подготвили много интересна програма.  „Конкордия България“ ще представи работата си досега, придобития опит, както и предизвикателствата, които срещаме по пътя, ще споделим новите ни планове и идеи.  

Ще разкажем за успехите на футболния ни клуб и как спорта подпомага социалната интеграция и израстване на децата; ще представим доброволческата си програма и как въвличаме доброволците в социално-педагогическата работа, ще споделим опита си от развиването на социален бизнес и до каква степен той може да бъде успешен.

В нашата работа образованието е на фокус, затова ще отделим време на "Конкордия Академия" – за нас е важно не само потребителите да се стремят към образование, но и екипът ни да е квалифициран и постоянно да се обучава в новостите на социалната работа.

Ще имаме удоволствието да представим Образователна програма за мениджъри на социални услуги,  разработена в партньорство с "Конкордия Румъния" и "Кардинал Кьониг Хаус", Австрия, в рамките на проект по "Еразъм+". Част от българските колеги, вече преминали през програмата, ще споделят своите впечатления и как и доколко използват наученото в ежедневната си работа. 

Колегите от Федерация на социалните сдружения в България, където и "Конкордия България" е активен член, ще представят концепцията за дуалното обучение в сферата на социалните професии и доколко трансферът на опит от Германия е мислим и приложим и у нас. 

Не на последно място ще повдигнем въпроса за качеството на социалните услуги, където също своя опит, но и ще очакваме интересна дискусия.

Заповядайте да отпразнуваме нашия рожден ден и както става на рождените дни – очаквайте и приятни изненади! 

Facebook YouTube