08.2018 г. - Осем играчи на социалния "Футболен клуб КОНКОРДИЯ" представиха България на Световната купа по футбол за деца в неравностойно положение SATUC, която се проведе в периода 12 -17 Август 2018 на Национална футболна база „Бояна“. Състезателите бяха подбрани от националния селекционер Методи Здравков, треньор във "ФК КОНКОРДИЯ".

Двама от националите са настанени в резидентна услуга към Фондация „Конкордия България“, а останалите играчи са деца в риск от ромски квартали в София - Факултета и Филиповци. Те всички се състезават за "ФК КОНКОРДИЯ" в първенствата на БФС.

Българският отбор беше сред тези с най-ниска средна възраст на световния шампионат. Регламентът позволява в турнира да участват играчи, ненавършили 17 години до неговото приключване. Българските състезатели бяха на средна възраст малко над 15 години. „Въпреки разликата във възрастта нашите момчета се представиха добре.“, коментира селекционерът Методи Здравков. „Момчета са свикнали да играят с по-големи на възраст съперници и в първенствата на БФС.“ Здравков допълни, че форматът, в който се проведе световното първенство (четирима полеви състезатели и вратар), е нов за момчетата от „ФК КОНКОРДИЯ“, но въпреки това те бързо възприеха тактическите указания.

В своята група България постигна две победи. В първата среща нашите момчета победиха Иран с 4:0, а във втората надделяха над Либерия с 2:0.

На четвърт-финала момчетата на Методи Здравков победиха Босна и Херцеговина с 4:2.

В полуфиналната среща от турнира България загуби злощастно от Нигерия с 0:1. В мача за третото място родните национали категорично надиграха отбора на Мароко и го победиха с 5:2.

Така националният отбор на България за деца в риск, съставен изцяло от момчета на "ФК КОНКОРДИЯ" извоюва трето място на световното първенство по футбол за деца в неравностойно положение.

Facebook YouTube