Детски футболен турнир "КОНКОРДИЯ"

09-10.06.2016 г.

В началото на юни в София за втори път се проведе Международния детски футболен турнир „КОНКОРДИЯ“ 2016, израз на нашето разбиране за спорта като средство за социално включване.

Участие взеха детските футболни отбори на „Конкордия“ в България и Румъния, както и ОФК „Костинброд“, миналогодишните шампиони от 42 ОУ „Хаджи Димитър“, деца от Социална асоциация "Св. Андрей", Варна, както и деца от бежанския център Военна рампа в София.

Турнирът започна на 09.06.2016 г. с кратки приветствия от г-н Томас Щьолцл, заместник-ръководител на мисията на Австрийското посолство у нас, и г-н Виктор Дедиу, дипломатически съветник към Румънското посолство. Мачовете започнаха с традиционната групова фаза, в която отборите имаха възможност да премерят сили помежду си и приключиха с оспорван и леко неочакван финал между българския и румънския отбор на „Конкордия“, спечелен от българските юнаци. На 10.06.2016 г. всички отбори бяха наградени от футболиста Валентин Найденов, носител на Купата на България с отбора на ЦСКА, прочут с гола си срещу „Атлетико Мадрид“. Той поздрави децата със спортното им майсторство и им пожела да продължат да се трудят и състезават.

Инициативата се осъществи с подкрепата на "Новател" ЕООД, A Data Pro Ltd., Доброволчески клуб към Американски колеж София, „Арон“ ЕООД, „Био България“ ООД и „Конкордия Социални проекти“.

Благодарим за незабравимите мигове!

Facebook YouTube