"Футболен клуб КОНКОРДИЯ"

За сравнително кратко време „Футболен клуб Конкордия“ успешно разви детско-юношеската си школа. Сдружение "Футболен клуб КОНКОРДИЯ" бе учредено през есента на 2015 г. като е организация в обществена полза, насочена изцяло към подкрепа на личностното развитие и социалната интеграция чрез спорт на деца от уязвими общности. Днес при нас тренират над 60 млади играчи, една част от тях са ползватели на социални услуги, а други са от общността в кварталите „Хаджи Димитър“, „Орандовци“, „Малашевци“, „Христо Ботев“, „Факултета“ и „Филиповци“, както и бежанци от РПЦ „Военна рампа“.

Към клуба понастоящем се състезават детски отбори от два набора (2001-2002 г. и 2003-2004 г.), които участват в официалните първенства на Българския футболен съюз. Тренировките се провеждат три пъти в седмицата на стадион „Атанас Михайлов“ в кв. „Орландовци“, аофициалните мачове се играят на базата „Бонсист“ в кв. „Судентски град“.

„Футболен клуб Конкордия“ е един от малкото клубове в България, който осигурява напълно безплатни тренировки и екипировка на всичките си играчи. Софийският клуб поддържа изключително добри отношения с всички останали отбори и може да се похвали, че един от многобройните приятели на шесткрактния шампион „Лудогорец“.

Спортно-техническият щаб на „Футболен клуб Конкордия“ изкара стаж във футболната Академия на „орлите“, където се запозна с методите на работа в школата на най-успешния български клуб в последните години.

Главна цел на „Футболен клуб Конкордия“ е чрез спорта децата да се научат на толерантност, дисциплина и уважение един към друг, да придобият социален опит и умения за комуникация, да подобрят своята здравна и хранителна култура, както и да повишат интереса си към спорта.

Дейността на клуба се осъществява под почетния патронаж на Н.пр. Роланд Хаузер – посланик на Република Австрия у нас.

За контакт: football@concordia.bg или 0879-498-978

Банкови данни на "Футболен клуб КОНКОРДИЯ":

IBAN: BG49RZBB91551006912928 

Bic code: RZBB BGSF

Сдружението е регистрирано в ЦРЮЛНЦОП към Министерство на правосъдието и направените към него дарения могат да се използват за данъчни облекчения. 

 

 


Facebook YouTube