Закрилата на децата в България е темата на Епизод 2 на Подкаст "Социалът говори"

Днес, 30 юли 2021 г. 2 Епизод на нашия Подкаст "Социалът говори", финансиран от Столична програма "Социални иновации" беше публикуван в онлайн пространството. Темата е: "Извън системата - живот без самоличност", водещ Зорница Симеонова, комуникационен експерт във Фондация "КОНКОРДИЯ България", гости: г-жа Детелина Котевска, Началник Отдел Дейности и мерки по закрила на детето към Агенцията за социално подпомагане и г-жа Мариана Писарска, Директор Политики за децата в Национална мрежа за децата.

Осъществяваме ли паралелна грижа и за родителите и за децата и как точно го правим? Как работим заедно всички звена  - държавни институции, неправителствен сектор и граждани и липсва ли нещо по веригата? Осъзнаваме ли всички, че за да може грижата ни за децата да е адекватна е необходимо да полагаме същата грижа и за специалистите, които я осъществяват? Как да прекъснем порочния кръг на бедността и гледаме ли на грижата за децата като грижа за доброто икономическо състояние на България?

По тези и още въпроси говорим в този епизод на "Социалът говори". Темата е с продължение, защото е важно грижата ни за децата да е постоянна във времето. А за нейното качествено и резултатно осъществяване не бива да забравяме, че трябва да се грижим и за специалистите от социалната сфера - хората, които остават скрити, а изпълняват толкова важна за развитието на обществото ни мисия.

Чуйте посланията на експертите в студиото на "Социалът говори" и нека заедно да продължим да даваме най-доброто от себе си за доброто на децата и цялото ни общество.

Харесайте Социалът говори, абонирайте се за него в платформата, в която го слушате. Социалът говори е подкаст на български език, в който говорим по социални теми и предлагаме решения на проблемите.

Намерете ни във фейсбук и споделете какво мислите:
https://www.facebook.com/ConcordiaBulgaria
Слушайте ни в YouTube: https://bit.ly/3zQ6hDD
Anchor.fm: https://anchor.fm/concordia-bulgaria
Spotify: https://bit.ly/3drZfMT 
Google Подкаст: https://bit.ly/3zQLS1r

30 юли 2021 г.

Бюлетин ДАРИ СЕГА