КОНКОРДИЯ България и Билла България заедно почистиха района на Копитото в ПП Витоша

На 14 май 2022 г. деца, младежи и колеги от КОНКРОДИЯ България проведохме акция по почистването на района на Копитото в планината Витоша. Превърналата се вече в традиция, тази година инициативата беше подкрепена от нашия дългогодишен партньор „Билла България“. През последните няколко години компанията подкрепя различни дейности в социалните центрове на КОНКОРДИЯ България, а тази година се радваме, че се включи и в нашата природна инициатива.

От почистването събрахме 9 чувала с отпадъци. Тази полезна дейност съчетахме и с приятни преживявания. Докато се разхождахме, обсъждахме с децата различни въпроси, свързани с природата, нейното опазване и необходимостта от разделно събиране на отпадъците на определените за целта места. Насладихме се на красивата природа и всички заедно се обединихме около убеждението, че наша отговорност е да пазим природата и да не я замърсяваме.

Фокус в работата ни с деца и младежи винаги е грижата за околното пространство, познаването и опазването на природата. В подкрепата на децата наша цел е да ги извеждаме извън затворените пространства и общности, които обитават, да им помагаме да придобиват нови знания и умения. В изпълнение на тази цел сред основните ни дейности винаги са разходките сред природата. Традиционно правим и почиствания на Витоша и се радваме, че привличаме все повече съмишленици.

Тръгнахме си от Витоша щастливи от свършената работа, доволни от наученото и с пожелание следващия път да намерим района на Копитото по-чист.

Благодарим на „Билла България“, че подкрепиха нашата инициатива и денят се превърна в истински празник сред природата, в който бяхме заедно възрастни, младежи и деца.

Бюлетин ДАРИ СЕГА