КОНКОРДИЯ България организира детски спортен празник с подкрепата на BILLA България

Днес, на Международния ден на детето - 1 юни, Фондация „КОНКОРДИЯ България“ организира традиционния си детски спортен празник. Инициативата се организира за трети пореден път, като тази година се подкрепя от BILLA България. 10 футболни отбора, сред които Футболен клуб КОНКОРДИЯ, отбори на няколко столични училища, деца в риск и бежанци ще се състезават и забавляват в Спортна база „Бояна“.

„Децата са бъдещето на обществото и утрешният ден принадлежи на тях. Вярваме, че общуването и осигуряването на правилна среда за израстване са сред онези важни неща, които осмислят ролята ни на социално отговорна компания. Изключително щастливи сме, че за пореден път подкрепяме Фондация „КОНКОРДИЯ България“ и даваме шанс на младежите да постигат необятни постижения в образованието и социалното приобщаване“, сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.  

Търговската верига е доверен партньор на Фондация КОНКОРДИЯ България от 2012 г. Благодарни сме на BILLA България, че подкрепят деца и младежи в риск в тази изключително важна посока – образование и социално приобщаване. За нас това партньорство е много важно и ще се радваме да продължи. Поздравяваме веригата за примера, който дават с активната работа в подкрепа на деца и младежи в риск, като пример за корпоративна социална отговорност.

КОНКОРДИЯ България развива Футболен клуб КОНКОРДИЯ от 2015 година. Клубът официално е регистриран към Българския футболен съюз и участва в първенства на национално ниво. ФК КОНКОРДИЯ е иновативна и алтернативна програма на фондацията, която помога за социалната интеграция на деца и младежи в неравностойно положение чрез силата на спорта. В него всеки е добре дошъл, без значение от години, пол, етническа принадлежност, икономически и социален статус – тук желанието да тренираш футбол и мотивацията да ставаш все по-добър говорят най-силно! Имаме и задължително условие - всички футболисти да ходят редовно на училище. В момента във ФК КОНКОРДИЯ тренират 80 деца.

Спортните активности с деца и младежи в КОНКОРДИЯ освен футбол, включват още бягане, катерене по стена, изкачване на планински върхове и занимания по шах. Всички те, освен че развиват уменията на децата в самите игри, помагат за опознаване на собствените им тела, подобряване на увереността, че могат да правят различни неща, да постигат добри резултати и да се развиват в посоката, в която искат. Много важен резултат от спортните активности е и подобряването на социалните умения на децата – как да се държат в различни ситуации и в различни общности, как да си помагат, да обръщат внимание един на друг, да бъдат индивидуалисти, но и част от група и отбор. Спортно-социалната интеграция, която развиваме дава възможност на децата да се развиват според интересите си и да вървят напред и нагоре.

Честит Международен ден на детето!

Бюлетин ДАРИ СЕГА