Дамите от Мобилния ни екип - задружни, фокусирани и с дълг да помагат

Дамите от Мобилния екип на Фондация "Конкордия България" - задружни, фокусирани и с дълг да помагат

Равнопоставеност, гласност, признание, уважение, признателност, подкрепа, доверие, любов. Все думи, които използваме по повод Международния ден на жената и нейната борба за равни права в целия свят. Ние, в България свързваме този ден най-вече с Празника на майката. Всеки от нас помни и понякога пази, картички с надпис: Честит 8 март, мамо!

При нас, в Конкордия България работят жени и мъже, но повече са жените - общо 62. Дали защото професията на социалните експерти е предимно „женска“, заради съпричастността и жертвоготовността, характерни за всяка жена и майка; или просто, защото се харесва повече от жени - няма значение. Важното за нас е, че като жени и майки, приемаме за свой дълг да помагаме и да даваме най-доброто от себе си в защита и помощ на тези, които имат нужда от това. И го правим от сърце.

Такива са и дамите от Мобилния екип на нашата фондация, на който обръщаме внимание днес. Екип, съставен от жени и един мъж, който осигурява дозата мъжка енергия, необходима на всяка женска група, за да се чувства по-сигурна и подкрепена в действията и решенията си.

Този екип, формиран сравнително скоро, вече е изключително задружен, фокусиран в действията си и единомислещ в дълга си да помага. Правят го с необходимата сериозност, но и с усмивка, която им помага да приемат по-леко тежките казуси, с които се занимават. Отношенията разбира се, винаги са двустранни - успехът на работата им се дължи и на факта, че хората от уязвими групи, на които помагат, са предимно жени, настоящи или бъдещи майки. Жени с мисия да се грижат за семействата си безусловно и с цената на всичко. Имайки пълно доверие помежду си, дамите в екипа са изградили, поддържат и надграждат доверителната си връзка и с тези, на които помагат. Здрави майки = здрави бебета е проект, финансиран от Тръст за социална алтернатива, изпълнен от тях - пример за успех, основан изцяло на доверието. На нуждата жени да споделят за своите женски предизвикателства, да бъдат разбрирани напълно и да получават точната подкрепа. Резултатът от проекта беше точно такъв, а изградената доверителна връзка в момента се надгражда с продължаващата работа на екипа с част от тези жени. Мили дами, продължавайте все така от сърце!

Честит празник, мили дами, работещи в Конкордия!
Честит 8 март на всички жени у нас и по света!

Бюлетин ДАРИ СЕГА