Да помогнем на деца в риск да изкачат своите върхове! е дарителската кампания на КОНКОРДИЯ България в инициативата #ЩедриятВторник

С кампанията „3 прехода, 3 преодоляни трудности, 3 върха“ искаме да покажем на деца със специални нужди, че няма невъзможни неща. Необходимо е само да пожелаят да направят нещо, да вярват в себе си и в човека, който ги подкрепя, да проявят постоянство и упоритост и да следват целите си.

Целта на кампанията е да съберем 2700 лв., с които да направим възможно достигането до няколко върха в български планини от деца в риск в Дневен център «Посока» на Фондация КОНКОРДИЯ България. Върховете, които мечтаем да изкачим заедно с тях са Черни връх, Мусала и Ком.

Децата, които подкрепяме в Дневния ни център са със шарени и тежки съдби. Някои от тях са с родители, които имат нужда от подкрепа за отглеждането на децата им. Други идват просто за да се изкъпят, защото нямат баня. Трети творят в нашето арт ателие. Именно в него преди време няколко деца създадоха прекрасни рисунки на планински върхове. Без никога да са ги виждали, само благодарение на въображението си, разказите на колегите ми за планините и явно заради мечтата им да погледнат отгоре.

Творбите им ни вдъхновиха и заедно стигнахме до извода, че това са върховете в тяхното собствено развитие, които самите те искат да постигнат. Така се обединихме около идеята за 3 прехода, 3 преодоляни трудности, 3 върха. Още повече, че спортните занимания, излизането извън зоната на комфорт, преодоляването на предизвикателства и постигането на поставени цели са неизменна част от дейността ни с деца и родители в нашия център.

С преходите в планините и стъпването на върховете Мусала, Черни връх и Ком вярваме, че децата ще осъзнатят, че изкачването до тези върхове е само крайната цел на всеки преход. По-важен е извървеният път до там и обратно, а именно:

Ставането от сън навреме, приемането на предизвикателството да бъдеш различен, желанието да направиш нещо вълнуващо и невъзможно в очите на другите, да преодолееш трудностите си и да постигнеш целта си!

Помогнете ни да превърнем картините в съзнанието на нашите специални герои в истински преживявания, които ще ги изпълнят с вяра в собствените им сили и способности! Мечтаем да се покатерят високо и да си кажат #Азсъмвърхът!

#ВъзможниВърхове
#Азсъмвърхът

Дарете тук: https://bit.ly/3cDDvgb

Бюлетин ДАРИ СЕГА