7055 лв. набра Кампанията „Деца в нужда стават приятели на животни в риск“

КОНКОРДИЯ България ще води децата в ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица, Център „Драгоманско блато“ и Спасителен център за диви животни, гр. Стара Загора.

Фотокредит (снимка с мечка): Елена Цингарска

Дарителската кампания „Деца в нужда стават приятели на животни в риск“ се проведе онлайн на platformata.bg в периода ноември – декември 2022 г. като част от международната инициатива #ЩедриятВторник. Направените дарения от индивидуални и корпоративни дарители надхвърлиха заложената в кампанията цел от 6000 лв. Общата стойност на събраните средства е 7055 лв., от които 5500 лв. от  Bosch Bulgaria, 830 лв. от Hyperscience, а останалите от индивидуални дарители.

Мотото на проекта, който ще изпълним с набраните средства е „Детето – най-добрият приятел на животните“. С него искаме да покажем на деца със специални нужди, че могат да се срещат и сприятеляват не само с други деца, но и със животни. Така, както кучето е най-добрият приятел на човека, човекът също може да бъде най-добрият приятел на животните. А да си приятел на някого означава да го подкрепяш и да се грижиш за него винаги, когато той има нужда, а ти имаш възможност да го направиш.  

Така, както правим в КОНКОРДИЯ. Вярваме, че който спаси един живот, спасява целия свят! Децата, с които се срещаме в ежедневната си работа имат нужда от подкрепа и грижа за определен период от време, който продължава толкова дълго, колкото е необходимо. Ръководейки се от специално създадената Политика за защита на децата, при нас те получават храна, подслон, защитена среда и уважение, първа медицинска помощ, помощ в образованието, възможност да разгърнат талантите си и да се развиват.

С осъществяването на този проект ще направим възможно деца в нужда да посетят три центъра в България, в които хора спасяват диви животни и полагат грижи за тях. Да покажем на децата, че и животните имат права, и че хората ги уважават. Да разберат защо е нужно да се грижат за животните и да се научат как могат да го правят.

Започваме да се подготвяме заедно с децата за предстоящите вълнуващи пътешествия и срещи с дивата природа.

#ЗнаемПраватаНаЖивотните #ЖивотнитеСаМиПриятели

6 януари 2023 г.

Бюлетин ДАРИ СЕГА