4843 лева набра Кампанията „Да помогнем на деца в риск да изкачат своите върхове!“

КОНКОРДИЯ България ще води децата на върховете Ком, Мусала и Черни връх

Дарителската кампания „Да помогнем на деца в риск да изкачат своите върхове!“ се проведе онлайн на platformata.bg и dmsbg.com в периода ноември – декември 2021 г. като част от инициативата #ЩедриятВторник. За кратък период от време успяхме да привлечем много съмишленици за нашата кауза, които повярваха в нейната сила и направиха дарения, които многократно надминаха заложената цел от 2700 лв. Общата стойност на събраните средства е 4843 лв., 1930 лв. от тях бяха събрани в Коледния благотворителен базар на Био магазин ЗЕЛЕН. Получихме подкрепа и от много медии, Фейсбук групи, Инстаграм инфлуенсъри, спортисти, любители на планината и природата, спортни и природо-защитни организации, с което постигнахме голяма популярност.

Всеки, дарил над 100 лв. в дарителската кампания, получи картина, нарисувана от децата, които подкрепяме. Повечето от нарисуваните върхове и планински кътчета децата не бяха виждали и са нарисували благодарение на въображението и таланта си, разказите на колегите ми за планините и заради мечтата си да погледнат отгоре. Дарихме 8 картини, които много впечатлиха своите получатели и вече красят домовете и работните им места.

Нарекохме своята кауза „3 прехода, 3 преодоляни трудности, 3 върха“ и с нея искаме да покажем на деца с различни затруднения, че няма невъзможни неща и че изкачването на върховете е само крайната цел. По-важен е извървеният път и постигнатото развитие: желанието да бъдат различни, да направят нещо вълнуващо и невъзможно в очите на другите, да вярват в себе си и в човека, който ги подкрепя, да проявят постоянство и упоритост и да следват целите си.

По-важен е извървеният път и постигнатото развитие: подготовката за изкачването, възможността да направят нещо вълнуващо и невъзможно в очите на другите, да вярват в себе си и в човека, който ги подкрепя, да проявят постоянство и упоритост и да следват целите си.

Много благодарим за милите и окуражителни думи на хората, които ни подкрепиха. Ето част от тях:

„Продължавайте да правите добро. То е безценно.“ „Радвам се, че имам възможността да участвам в такава смислена и красива кауза.“ „Несъмнено това ще даде на децата много сила, която не биха получили по друг начин.“ „Ще се радвам да помогна и по други начини, ако е необходимо.“ Избрахме вашата кауза, защото аз самата прекарвам много голяма част от свободното си време в планината, знам колко е зарeждащо и искам повече хора да го усетят. Каузата Ви ме докосна.“ „Страхотна кауза. Май не съм попадал на по-смислена напоследък.“

Изкачванията на върховете Ком, Мусала и Черни връх сме планирали за пролетта и лятото на 2022 г. Дотогава заедно с децата ще се подготвяме, за да повярват в собствените си сили и способности и да постигнат набелязаните цели. Те вече нямат търпение да го направят! Мечтаят да се покатерят високо и да си кажат #Азсъмвърхът!

10 януари 2022 г.

Бюлетин ДАРИ СЕГА