03.2020 В днешната ситуация на страх и несигурност, повече от всякога е време за емпатия и грижа.  Екипите ни се включват в две основни направления, в които имаме капацитет да помогнем: 

●     Мобилните екипи на Конкордия снабдяват с храна, лекарства, хигиенни и защитни средства най-бедните и необразовани, останали първи без всякакво препитание в извънредното положение. Консултираме и работим по превенция на проблема с цел редуциране на опасността за допълнително разпространение на вируса. Сега, повече от всякога, тези деца и техните семейства са изолирани и им липсва адекватна подкрепа и насоки как да следват изискванията за карантина. Налични са 4 екипа, които да раздават хранителни пакети, медикаменти, дезинфектанти, които могат да достигат до 200 души месечно.

 ●     Конкордия България оказва съдействие на Социалния патронаж в доставка на провизии, медикаменти и полагане на грижа за най-уязвимите сред нас, възрастните хора. Вярваме, че те са отговорност на всички нас, не само за да съхраним здравето и живота им, а и за да знаят, че не са сами, че има на кого да разчитат сега, когато самотата и падналият дух могат да бъдат по-опасни за тях дори и от вируса. 

В криза, в извънредно положение, както и във всеки един нормален ден, нашите социални работници са насреща с усмивки, дори и под маските. Tе не си остават вкъщи. Избрали са тази професия и знаят, че много хора разчитат на тяхната помощ и грижа. Продължаваме работата си и се нуждаем от вашата подкрепа повече от всякога!

Помогнете ни, като дарите сума по избор, всяко дарение е от значение днес!  Попълнете формуляра ТУК и ни го изпратете на communication@concordia.bg, а на посочения в него Ваш имейл адрес ние ще Ви споделим как Вашата помощ е стигнала до децата и техните семейства. 

Facebook YouTube