Извън системата - живот без самоличност е темата на Епизод 1 на Подкаст "Социалът говори"

Днес, 30 юни 2021 г. 1 Епизод на нашия Подкаст "Социалът говори", финансиран от Столична програма "Социални иновации" беше публикуван в онлайн пространството. Темата е: "Извън системата - живот без самоличност", водещ Зорница Симеонова, комуникационен експерт във Фондация "КОНКОРДИЯ България", гости: Григор Стоянов, ръководител на Център за временно настаняване във фондацията и Трендафил Меретев, Фонд ИГА.

Защо хората от уязвими групи често не притежават документи за самоличност? Как това влияе върху качеството на живота им? Истината е, че от това зависи дали те могат да упражняват човешките си права, дали могат да се възползват от всички услуги, на които имат право, като граждани на Република България - здравни, социални, юридически и др. А много често те са жизненоважни за тях. От нашата практика в КОНКОРДИЯ България, от разговорите ни с колеги и партньори, от проучвания сме установили, че непритежаването на документи за самоличност и всички други проблеми, които следват от това, водят до огромен проблем за хората от уязвими групи. Не притежавайки документ за самоличност тези хора остават забравени, дори невидими. А от този проблем страда цялото ни общество - всички ние.
Чуйте предложените от експертите решения!
Харесайте Социалът говори, абонирайте се за него там, където го слушате. Социалът говори е подкаст на български език, в който говорим по социални теми и предлагаме решения на проблемите.

Намерете ни във фейсбук и споделете какво мислите:
https://www.facebook.com/ConcordiaBulgaria
Слушайте ни в YouTube: https://bit.ly/2SzF8oA
както и в Spotify& https://bit.ly/3drZfMT

30 юни 2021 г.

Бюлетин ДАРИ СЕГА